Selecteer een pagina

Je kent het ongetwijfeld wel, je wil op het laatste moment naar de supermarkt omdat je nog een aantal dingen nodig hebt. De kans is groot dat je nadien thuis komt en beseft dat je toch nog iets vergeten bent. Om in de toekomst goed voorbereid te zijn voor je uitstapjes naar de supermarkt, worden hier enkele tips gegeven.

Maak een boodschappenlijstje

Een van de meest voor de hand liggende zaken is natuurlijk het maken van een boodschappenlijstje. Je kan dit op een stuk papier doen, maar het kan ook handig zijn om dit meteen in je smartphone te zetten. Wanneer je onderweg bent, kan je op een heel eenvoudige manier dingen toevoegen zonder dat je steeds weer het papier bij de hand moet hebben. Tegenwoordig hebben de meeste supermarkten ook een eigen applicatie waar je al je boodschappen kan opslaan. Zo heb je ook een idee van de uiteindelijke prijs aan de kassa.

Bovendien kan een winkellijstje ook een manier zijn om impulsieve aankopen te vermijden. Zeker wanneer je honger hebt tijdens het winkelen, gebeurt het al eens dat er extra eten in je winkelkar terechtkomt. Het gebruik van een winkellijstje kan dit vermijden. Probeer je daarom steeds aan je lijstje te houden en niet met honger te gaan winkelen.

Breng de nodige winkelzakken mee

De tijd dat je in de supermarkten een plastic zak kreeg, is verleden tijd. Het zorgde voor een te grote afvalberg. Verschillende winkels bieden tegen betaling nu herbruikbare zakken aan. Wil je graag iets speciaal? Dan kan je linnen tassen bedrukken met een speciale boodschap. Het voordeel is dat ze zowel kunnen gebruikt worden voor het winkelen als voor andere gelegenheden. Een andere mogelijkheid is papieren tassen bedrukken. Hou er wel rekening mee dat papieren zakken minder gewicht kunnen dragen.

Een ander voordeel van linnen tassen is dat ze veel duurzamer zijn. Het wordt bijvoorbeeld ook in Europa geproduceerd waardoor er een kleinere ecologische impact is. Bovendien kan je er veel langer gebruik van maken en kunnen ze, zoals hierboven al is vermeld, voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Het grote voordeel van papieren zakken is dat deze volledig biologisch afbreekbaar en herbruikbaar zijn. Wanneer een papieren zak wordt achtergelaten, wordt deze volledig afgebroken zonder een giftige stof achter te laten. Ze zijn daarnaast zelfs composteerbaar.

Dit zijn slechts enkele voordelen van linnen en papieren tassen. Je hoeft bovendien maar één keer een kleine bijdrage te betalen wanneer je ze aankoopt. Wanneer je er daarnaast de gewoonte van maakt om altijd een tas in je fietstas of in je auto te leggen, moet je niet steeds een nieuwe tas aan te kopen.

Ben je nog op zoek naar een leuk geschenk of wil je een unieke winkeltas? Dan kunnen linnen tassen bedrukken of papieren tassen bedrukken een optie zijn.